Fler handlare vill investera i kamerabevakning

den .

Den nya kameraövervakningslag som infördes i Sverige vid halvårsskiftet har satt fart på handlarna. En tredjedel av dem kommer att investera i fler och bättre kameror när nu rättsläget har klarnat. Det framgår av en undersökning som Centre for Retail Research, CRR, genomfört på uppdrag av Axis Communications.

CRR har ställt ett antal frågor till 738 beslutsfattare i handeln i totalt sex länder (Sverige, Norge, Danmark, Finland, UK och Irland). Det är tredje gången undersökningen genomförs och den kommer att genomföras på årlig basis. Totalt ansvarar de tillfrågade för säkerheten i nära 43 000 butiker.

En fråga ställdes bara i Sverige, där cirka 120 personer besvarade enkäten: "Tror du att lagändringen i juli 2013 om installation av kameraövervakning kommer att göra att du investerar i ett mer robust övervakningssystem?"

32,4 procent, alltså i princip en tredjedel av handlarna, svarade ja på den frågan. Det är nästan exakt lika många som i förra årets underökning svarade ja på den här frågan: "Tycker du att lagstiftningen kring kameraövervakning hindrar handlare från att bekämpa stölder och insiderbedrägerier?"

− Det tyder på att en tredjedel av handlarna har avvaktat lagändringen innan de fattat beslut om att investera i fler och bättre kameror, säger Scott Brothers, Business Development Manager på Axis.

Läs mer på Security User

Orter där vi arbetar med kamerabevakning

Jönköping, Huskvarna, Bankeryd, Habo, Mullsjö, Vaggeryd, Skillingaryd, Ödeshög, Tranås, Boxholm, Gränna, Höglandet d v s Nässjö, Eksjö, Vetlanda och dess närområden.

Om Ni har frågor som gäller annat geografiskt område går det bra att kontakta oss ändå, vi har samarbete med företag över större delen av Sverige.

Copyright 2017 © Säkerhetspartner AB - info@sakerhetspartner.nu - Tel 036-16 05 90
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

Guldsigill 2018