Fler handlare vill investera i kamerabevakning

den .

Den nya kameraövervakningslag som infördes i Sverige vid halvårsskiftet har satt fart på handlarna. En tredjedel av dem kommer att investera i fler och bättre kameror när nu rättsläget har klarnat. Det framgår av en undersökning som Centre for Retail Research, CRR, genomfört på uppdrag av Axis Communications.

Säkerhetsbranschen vill ta över polisuppgifter

den .

Säkerhetsbranschen i Sveriges anser att polisen måste avlastas och att flera av polisens nuvarande uppgifter kan utföras av landets bevakningsföretag.
I ljuset av de oroligheter som varit i bland annat Stockholmsförorten Husby kommer nu branschorganisationen Säkerhetsbranschen att driva frågan.

Rädda Hjärtat – en livsviktig app

den .

En ny mobilapp ska bidra till att rädda fler människor som drabbas av plötsligt hjärtstopp. Hjärt-Lungfonden har tillsammans med Svenska Hjärt-lungräddningsrådet tagit fram appen ”Rädda hjärtat” som nu finns att ladda ner till Iphone och inom kort till Android. Appen instruerar bland annat i hjärt-lungräddning och visar var närmaste hjärtstartare finns.

Fler bevakningskameror löser inte allt

den .

Tack vare filmen från övervakningskameran i bussen kunde polisen se hur chauffören stal mobilen från Josefine, 18 år, och tog pengarna från hennes plånbok. Hon hade somnat på nattbussen och väcktes på ändstationen av chauffören.

LRF vill ändra kameralagen

den .

LRF vill se en ändring i kameralagen. Man vill att maskinägare ska få sätta upp övervakningskameror utan tillstånd från Länsstyrelsen. Allt fler ägare till maskiner med diesel väljer att sätta upp övervakningskameror för att identifiera tjuvar, men utan tillstånd från Länsstyrelsen är det olagligt.

Domkyrka får inte kamerabevaka

den .

Domkyrkan i Härnösand får inte använda övervakningskamera för kommunikation mellan präst, organist och dirigent. Det har Förvaltningsrätten slagit fast.

Orter där vi arbetar med teknisk säkerhet

Jönköping, Huskvarna, Bankeryd, Habo, Mullsjö, Vaggeryd, Skillingaryd, Ödeshög, Tranås, Boxholm, Gränna, Höglandet d v s Nässjö, Eksjö, Vetlanda och dess närområden.

Om Ni har frågor som gäller annat geografiskt område går det bra att kontakta oss ändå, vi har samarbete med företag över större delen av Sverige.

Copyright 2017 © Säkerhetspartner AB - info@sakerhetspartner.nu - Tel 036-16 05 90
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

Guldsigill 2018