Nästan fritt fram att kameraövervaka efter ny lag om kamerabevakning

I måndags den 1 juli trädde den nya lagen om kameraövervakning i kraft. Numera är det i princip fritt fram att montera upp övervakningskameror i butiker för att minska stölder och snatterier.

Tidigare har det bara varit tillåtet att kameraövervaka kassautrymmen och entréer, utan särskilt tillstånd. I måndags trädde en ny lag i kraft, Kameraövervakningslagen (2013:460),  som låter butiker kameraövervaka även försäljningsytorna. - Det finns alltså utökade möjligheter att sätta upp övervakningskameror i till exempel butiker och parkeringshus. Tidigare krävdes tillstånd för att kameraövervaka försäljningsytor, men nu är det i princip fritt fram, säger Anna Adholmer, enhetschef på rättsenheten på Länsstyrelsen i Jönköping.

Folk på stan är positiva till mer kamerabevakning

- Jag ser inget negativt med utökad kameraövervakning i butiker. Har man rent mjöl i påsen så har man inget att dölja. Jag bryr mig personligen inte om ifall någon filmar mig när jag shoppar.

Läs mer på Jnytt

Orter där vi arbetar med kamerabevakning

Jönköping, Huskvarna, Bankeryd, Habo, Mullsjö, Vaggeryd, Skillingaryd, Ödeshög, Tranås, Boxholm, Gränna, Höglandet d v s Nässjö, Eksjö, Vetlanda och dess närområden.

Om Ni har frågor som gäller annat geografiskt område går det bra att kontakta oss ändå, vi har samarbete med företag över större delen av Sverige.

Copyright 2017 © Säkerhetspartner AB - info@sakerhetspartner.nu - Tel 036-16 05 90
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

Guldsigill 2018